Ontspannen leren mediteren

Ontspannen leren mediteren. Het aandachtig lezen van onderstaande tekst, afkomstig van Krishnamurti, kan al een ontspannen ervaring geven. Mediteren is misschien wel het meest opkomende onderwerp waarover steeds meer te leren valt en een vorm die steeds meer wordt toegepast door de mens. Het is voor iedereen een persoonlijk proces en toch hulst er een enorme uitkomst voor velen die het beoefenen; RUST.

Meditatie is geen vluchten uit de wereld, geen zichzelf afzonderen en afsluiten, maar veeleer het begrijpen van de wereld en haar wegen.

Voor sommige mensen is mediteren nog een zweverige bedoeling, maar zoals Krishnamurti omschrijft gaat het niet zozeer over iets zweverigs, maar veel meer over een praktische wijze om voor jezelf te begrijpen wat het leven voor jou betekend en hoe jij dit voor jezelf kunt ontdekken.

Ontspannen leren mediteren, hoe dan?

Zoals vele dingen die wij leren in ons leven, lukt dit voornamelijk als wij er dagelijks bij stil staan, het vaak beoefenen en nog vaker dat het ons ook een beetje onzeker maakt. Een oud patroon wordt immers doorbroken en daar hecht ons ego toch wel wat waarde aan.

Mediteren is een tool die je kunt gebruiken, waarbij er geen vooraf gesteld resultaat aan vast zit. Dat maakt het soms ook een uitdaging voor mensen die eraan beginnen ‘maar er niet direct iets van merken’. Zoals wij al opperden gaat het niet allemaal in één keer. Het is een vorm die constant beoefent kan worden, waarbij concentratie, ontspannen openheid en bereidwilligheid misschien wel de belangrijkste houdingen zijn die je kunt aannemen.

Wil jij weten of leren mediteren iets voor jou kan zijn. Er zijn genoeg workshops of trainingen te vinden. Nu nog online, maar binnenkort ook via het platform van Gezondheidszoeker. Ben je nieuwsgierig en wil je hier meer over weten, op ons platform zijn er voldoende professionals die open staan voor jouw vragen. Zoek dan even via de onderstaande link naar iemand bij jou in de buurt.

Zoek jouw deskundige voor het onderwerp meditatie die bij jou past.

Reacties

mood_bad
  • Nog geen reacties.
  • chat
    Schrijf een review