Vind een coach (die bij je past)

Vind een coach die bij je past. Dit is misschien wel van het grootste belang als jij aan een bepaald onderwerp, in jouw leven met werk of privé, wilt werken. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de uitkomst van een proces tussen hulpzoeker en de hulpgever voor minimaal 80% bestaat uit de verbinding die jij hebt met de professional. Dit is heel erg logisch. In welke relatie dan ook, is het van groot belang dat jij jezelf veilig en vertrouwd voelt bij de ervaringen die binnen jou spelen. Hierdoor ontstaat er een omgeving waarin jij die kan uitten.

Onderwerpen waarmee vervolgens op een goede en respectvolle manier mee om word gegaan. Dit is voor een goede coach vaak de basishouding voor een fijne samenwerking.

Respect voor elkaar; vergroot het geluk en vermindert ellende, door onze vreugden te verdubbelen, en ons verdriet te delen.

Hoe vind je dan een coach die bij jou past? Wij veronderstellen dat er een aantal aspecten enorm belangrijk zijn. Door eigen initiatief te nemen en zelf op zoek te gaan naar een passende coach zet je de deur voor jezelf al open. Hierdoor heb je de eerste stap om te werken aan jouw uitdaging al gezet. Voor de één werkt het goed om op het gevoel af te gaan terwijl een ander veel meer heeft om te redeneren vanuit een praktisch oogpunt.

Ons Advies:

Wij adviseren jou dan ook om voornamelijk dicht bij jezelf te blijven. Als je een keuze wilt maken voor jouw passende bron, laat je dan niet verleiden voor de eerste de beste die zich aanbiedt.

Het is goed om in een persoonlijk gesprek af te tasten. Zo kun je de coach die op papier aanlokkelijk voor jou klinkt ook in de praktijk degene is bij wie jij jouw uitdaging wilt aangaan.

Om jouw passende coach te vinden kun je hier het aanbod vinden bij jou in de buurt.